brasil – diamond

7,6028,80

chocolade, zoet, medium body
cupscore:  82
proces: pulped natural
variëteit: mix
hoogte: 1100m
Deze koffie is ideaal op de volautomatische machine (bv. Jura, Siemens, Melitta, etc)

Diamond is een schitterende koffie. De mélange van bonen zorgt voor een uitgebalanceerd profiel dat toegankelijk is voor een breed publiek. Het resultaat is van een neutrale koffie die een stevige basis vormt voor andere smaken in de blend. Of puur kan gedronken worden.De oogst van verschillende kleine boerderijen komt terecht bij de coöperatieve Cooxupé. Deze staat in de voor de ver­ werking en kwaliteitsopvolging, vandaar dat Diamond jaar na jaar een consistente en gebalanceerde smaak geniet.Cooxupé heeft een lange geschiedenis in Brazilië. Het werd in 1932 opgericht als een coöperatie die landbouwkrediet verstrekte. In 1957 ontwikkelde Cooxupé zich tot de regionale koffieboerencoöperatie van Guaxupé. Na haar herontwerp begon de coöperatie met het kopen, malen en verkopen van koffie op een internationale markt. Met meer dan 60 jaar ervaring in de nationale en internationale sector is Cooxupé een standaard in de Braziliaanse koffie­industrie. Tegenwoordig verkoopt de coöperatie koffie aan bedrijven in meer dan 40 landen. Zij vertegenwoordigt ongeveer 12.000 leden, producenten uit Sul de Minas en Cerrado in de regio Minas Gerais evenals telers in de Rio Pardo­vallei in São Paulo. Zevenennegentig procent van deze leden zijn kleinschalige boerenfamilies. Deze leden bezitten kleine percelen en de koffieproductie is hun belangrijkste bron van inkomsten. Het ontvangen van lonende prijzen is dus van vitaal belang voor hun voortbestaan.

Als grote koffiespeler in Brazilië neemt Cooxupé de maat­ schappelijke verantwoordelijkheid jegens haar leden ernstig. In de landelijke gebieden waar de coöperatie werkt, heeft zij gezondheids­ en studiebeursprogramma’s ontwikkeld en verstrekt er onderwijs en landbouwopleiding. In deze trainingen wordt veel aandacht besteed aan de toekomstige generaties koffieboeren en aan het bouwen van duurzame landbouwsystemen.Een zeer succesvol programma van de coöperatie, Escola Consciente genaamd, won in 2014 de Andef Award. De Andef Award wordt beschouwd als één van de belangrijkste onderscheidingen in de Braziliaanse landbouw.Cooxupé blijft haar grootte gebruiken om een verschil te maken.
In 2013 lanceerde ze het Environmental Education Centre om de impact van de landbouw te helpen verminderendoor toekomstige generaties boeren aan te moedigen nog milieubewuster te zijn.

De maalgraad: Onze molen heeft verschillende standen. Uw koffie malen afhankelijk van de zetmethode: Espresso/ Bialetti/ Filter/ Caffetière / Wil u uw koffie toch op een andere maalgraad, kies de optie ANDERE en laat ons per mail weten hoe u wenst dat we hem voor u malen via info@cafegusta.be

Artikelnummer: N/B Categorie:
Wissen

Extra informatie

Bonen of gemalen

Bonen, Gemalen

Gewicht

250 gram, 500 gram, 1000 gram, 1500 gram

Maalgraad

NVT, Espresso, Bialetti, Filter, Caffetière, Andere